Τα ρωσικά είναι μέλος της ανατολικής σλαβικής ομάδας των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και δημιουργήθηκαν από μια προηγούμενη μορφή αποκαλούμενη Εκκλησιαστικά σλαβικά. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το κυριλλικό αλφάβητο, που βασίζεται στο ελληνικό και διαδόθηκε στη Ρωσία μέσω της Βουλγαρίας, όπου είχαν καταφύγει οι μαθητές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Σήμερα αποτελείται από 33 χαρακτήρες. Το ρωσικό αλφάβητο είναι μια παραλλαγή του ελληνικού (βυζαντινού), που επινοήθηκε τον 9ο αιώνα με σκοπό τη διάδοση της Αγίας Γραφής στους σλαβόφωνους.

Είναι όντως η ρωσική γλώσσα πολύ δύσκολη;
Τα Ρωσικά είναι μια πλούσια και εκφραστική γλώσσα με τεράστια ευελιξία, χωρίς μεγάλες δυσκολίες για τους ελληνόφωνους σπουδαστές (σε σύγκριση με τους αγγλόφωνους), εξαιτίας της κοινής προέλευσης και της κοινής δομής γραμματικής και συντακτικού. Επίσης, στη ρωσική γλώσσα χρησιμοποιούνται πάρα πολλές λέξεις με ελληνικές ρίζες, οι οποίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους σπουδαστές.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως φοιτητές και ενήλικες που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την υπέροχη αυτή γλώσσα, πλουσιότατη σε λεξιλόγιο και έκφραση.


Τα μαθήματα Ρωσικών γίνονται από καθηγητές και καθηγήτριες Ρωσικής καταγωγής;

Όλοι οι καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν Ρώσικα στον πολυχώρο εκπαίδευσης «ΚΕΧΑΓΙΑΣ» είναι ρωσικής καταγωγής και μιλούν Ελληνικά, Ρώσικα και τουλάχιστον άλλη μια ξένη γλώσσα.

Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο στην Θεσσαλονίκη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λεμονοσόβ κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο και μία φορά το χρόνο από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας κάθε Ιούνιο.


Η διδασκαλία της Ρωσικής γλώσσας χωρίζεται στα εξής επίπεδα:
• ΡΩΣΙΚΑ I (ΕΠΙΠΕΔΟ Α2): 8μηνο/5 ώρες την εβδομάδα
• ΡΩΣΙΚΑ ΙI (ΕΠΙΠΕΔΟ Β1): 8μηνο/6 ώρες την εβδομάδα
• ΡΩΣΙΚΑ III (ΕΠΙΠΕΔΟ Β2): 8μηνο/6 ώρες την εβδομάδα
• ΡΩΣΙΚΑ ΙV (ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1): 8μηνο/6 ώρες την εβδομάδα
• ΡΩΣΙΚΑ V (ΕΠΙΠΕΔΟ Γ2): 8μηνο/6 ώρες την εβδομάδα
TOP