Διαγωνισμοί

Ο πολυχώρος εκπαίδευσης ΚΕΧΑΓΙΑΣ συμμετέχει ενεργά  με πλήθος ομάδων, είτε αυτόνομα, είτε μαζί με συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, είτε ως πάροχος τεχνογνωσίας ή χορηγός εξοπλισμού και υλικού σε ομάδες.

Η εκπαιδευτική ρομποτική εντάσσεται με διαρκώς αυξανόμενη ένταση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο διεξάγεται στην Ελλάδα  μεγάλος αριθμός διαγωνισμών ρομποτικής και προγραμματισμού.

Καθαρά ενδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε τους:

Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής

First Lego League (FLL)

Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής (WRO)

 

Τα διαγωνιστικά τμήματα προκύπτουν είτε ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας των προγραμμάτων Junior, Teen και Expert, είτε ως αυτόνομα τμήματα 6μηνης διάρκειας (Οκτώβριος – Μάρτιος). Αποτελούνται από 4 έως 8 μαθητές οι οποίοι χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική ρομποτική για την ολοκλήρωση ενός project σχετικού με το θέμα του διαγωνισμού. Για παράδειγμα «Οχήματα και μεταφορές του μέλλοντος», «Αειφορία» κ.τ.λ.
 
Τα μαθήματα υλοποιούνται αρχικά μια φορά την εβδομάδα από δύο ώρες ενώ, τόσο η διάρκεια, όσο και η συχνότητά τους αυξάνεται αναλογικά όσο πλησιάζει η τελική φάση του διαγωνισμού. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό έχουν πρόσβαση σε πρακτικά απεριόριστο αριθμό κομματιών Lego για την δημιουργία της κατασκευής, όσο και σε εξοπλισμό αιχμής (3d printers, Cad/ Cam μηχανήματα) για τη δημιουργία της μακέτας. Ο προγραμματισμός του ρομπότ γίνεται με το λογισμικό που επιτρέπουν οι κανόνες του εκάστοτε διαγωνισμού.
 
Είμαστε καθημερινά στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή για τον προγραμματισμό κάποιο ραντεβού. 

Καλέστε μας στα 210 44 14 526 και 210 46 16 669. Εναλλακτικά στείλτε email στο info@kexagias.edu.gr  και θα σας απαντήσουμε άμεσα

 

TOP